Najlepsze przepisy na jesienne desery z jabłkami, gruszkami i dynią

Jesień to idealny czas na delektowanie się pysznymi i pocieszającymi deserami. W tym artykule znajdziesz najlepsze przepisy na jesienne desery z jabłkami, gruszkami i dynią. Spróbuj zrobić szarlotkę, szaszłyk z gruszek lub ciasto dyniowe, aby uzyskać przytulną, pyszną przekąskę!

Gdy lato dobiega końca i temperatury spadają, czas zacząć myśleć o wszystkich pysznych jesiennych deserach, jakie można przygotować. Jabłka, gruszki i dynia to trzy najpopularniejsze składniki jesiennych deserów. Składniki te są nie tylko pyszne, ale oferują także szereg korzyści zdrowotnych. Jabłka są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego i przeciwutleniaczy, a gruszki uzupełniają artykuł, są dobrym źródłem witaminy C i potasu. Dynia jest bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. W tym artykule przyjrzymy się najlepszym przepisom na jesienne desery z jabłkami, gruszkami i dynią. Będziemy odkrywać przepisy na szarlotkę, chrupki jabłkowe, kruszonkę jabłkową, smażoną gruszkę, chipsy gruszkowe, gotowane gruszki, ciasto dyniowe, ciasto dyniowe i chleb dyniowy. Zacznijmy od kilku przepisów z jabłkami. Szarlotka Szarlotka to klasyczny jesienny deser, który z pewnością przypadnie do gustu.

Aby zrobić szarlotkę, będziesz potrzebować ciasta, nadzienia i polewy.

Na spód potrzebne będą 3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę i 6-8 łyżek zimnej wody.

Do nadzienia potrzebne będzie: 8 szklanek obranych i pokrojonych w plasterki jabłek, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/4 szklanki białego cukru, i 1/4 szklanki pakowanego brązowego cukru.

Do polewy potrzebne będą 3 łyżki mąki uniwersalnej, 1/4 szklanki białego cukru, 1/4 szklanki brązowego cukru i 1/2 szklanki zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę. Apple Crisp Apple Chips to pyszny i łatwy w przygotowaniu deser, idealny na jesień.

Aby jabłko było chrupiące, potrzebujesz skórki, nadzienia i polewy. Na spód potrzebne będą 3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę i 6-8 łyżek zimnej wody.

Do nadzienia potrzebne będzie: 8 szklanek obranych i pokrojonych w plasterki jabłek, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/4 szklanki białego cukru, i 1/4 szklanki pakowanego brązowego cukru.

Do polewy będziesz potrzebować: 1 szklanka płatków owsianych, 1 szklanka brązowego cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/2 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę i 1/2 szklanki posiekanych w dalszej części artykułu orzechów pekan lub orzechów włoskich (opcjonalnie). Kruszonka Jabłkowa Kruszonka Jabłkowa to prosty, a zarazem pyszny deser, idealny na jesień.

Aby zrobić kruszonkę jabłkową, będziesz potrzebować skórki, nadzienia i polewy.

Na spód potrzebne będą 3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę i 6-8 łyżek zimnej wody.

Do nadzienia potrzebne będzie: 8 szklanek obranych i pokrojonych w plasterki jabłek, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/4 szklanki białego cukru, i 1/4 szklanki pakowanego brązowego cukru.

Do polewy będziesz potrzebować 1 szklanki mąki uniwersalnej, 1 szklanki brązowego cukru, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej i 1/2 szklanki zimnego, niesolonego masła w małe kostki. Przyjrzyjmy się teraz przepisom z udziałem gruszek. Smażone gruszki Smażone gruszki to pyszny i pocieszający jesienny deser, który z pewnością przypadnie do gustu.

Aby gruszka wykończyła szewc, będziesz potrzebować skórki, nadzienia i polewy. Na spód potrzebne będą 3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę i 6-8 łyżek zimnej wody.

Do nadzienia potrzebne będzie: 8 szklanek obranych i pokrojonych w plasterki gruszek, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/4 szklanki białego cukru, i 1/4 szklanki pakowanego brązowego cukru. Na polewę będziesz potrzebować: 1 szklanka mąki uniwersalnej, 1 szklanka brązowego cukru, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/2 szklanki zimnego, niesolonego masła pokrojonego w kostkę małe kostki i 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan lub orzechów włoskich (opcjonalnie). Pear Crisp Gruszkowe chipsy to pyszny i łatwy w przygotowaniu deser, idealny na jesień.

Aby gruszka była chrupiąca, potrzebujesz skórki, nadzienia i polewy. Na spód potrzebne będą 3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżeczka soli Kontynuuj pisanie artykułu, 1 łyżeczka cukru, 1 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę i 6-8 łyżek zimnej wody .

Do nadzienia potrzebne będzie: 8 szklanek obranych i pokrojonych w plasterki gruszek, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/4 szklanki białego cukru, i 1/4 szklanki pakowanego brązowego cukru. Do polewy będziesz potrzebować: 1 szklanka płatków owsianych, 1 szklanka brązowego cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/2 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego na małe kawałki kostki i 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan lub orzechów włoskich (opcjonalnie). Gotowane Gruszki Gotowane Gruszki to pyszny i łatwy w przygotowaniu deser jesienny.

Do przygotowania gotowanych gruszek potrzebne będą 4 dojrzałe gruszki, 2 szklanki soku jabłkowego, 2 szklanki wody, 1/4 szklanki brązowego cukru, 1 łyżeczka mielonego cynamonu i 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. Obierz gruszki i pokrój je w ósemki.

W dużym rondlu ustawionym na średnim ogniu połącz sok jabłkowy, wodę, brązowy cukier, cynamon i wanilię. Dodać cząstki gruszek i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podawać na ciepło lub schłodzone z kleksem bitej śmietany lub lodów waniliowych. Na koniec przyjrzyjmy się przepisom z udziałem dyni. Ciasto Dyniowe Ciasto Dyniowe to klasyczny jesienny deser, który z pewnością przypadnie do gustu.

Aby zrobić ciasto dyniowe, będziesz potrzebować skórki, nadzienia i polewy. Na spód potrzebne będą 3 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 szklanka zimnego, niesolonego masła pokrojonego w drobną kostkę i 6-8 łyżek zimnej wody.

Do nadzienia potrzebujesz 1 (15 uncji) puszki puree z dyni, 1 (14 uncji) puszki słodzonego skondensowanego mleka, 2 duże jajka, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1 /2 łyżeczki mielonego imbiru i 1/4 łyżeczki mielonych goździków. Do posypania potrzebne będą 3 łyżki mąki uniwersalnej, 1/ kontynuuj pisanie artykułu 4 szklanki białego cukru, 1/4 szklanki brązowego cukru pudru i 1/2 szklanki zimnego, niesolonego masła pokrojonego na małe kawałki kostki. Ciasto Dyniowe Ciasto Dyniowe to pyszny i łatwy w przygotowaniu deser jesienny.

Do zrobienia ciasta dyniowego potrzebne będą 2 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej , 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 1/4 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 szklanki oleju roślinnego, 1/2 szklanki brązowego cukru pudru, 1/2 szklanki białego cukru, 2 duże jajka, 1 szklanka cukru z puszki puree z dyni, 1/2 szklanki musu jabłkowego i 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. Rozgrzej piekarnik do 350 ° F i nasmaruj formę do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.

W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i goździki. dokończ artykuł W osobnej misce wymieszaj olej, brązowy cukier, biały cukier, jajka, puree z dyni, mus jabłkowy i ekstrakt waniliowy. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać tylko do połączenia. Wlać ciasto do przygotowanej formy i piec przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek będzie sucha. Ostudź przed podaniem. Chleb Dyniowy Chleb Dyniowy to pyszny i pocieszający jesienny deser.

Do zrobienia chleba dyniowego potrzebne będą 2 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej , 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 1/4 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 szklanki oleju roślinnego, 1/2 szklanki brązowego cukru pudru, 1/2 szklanki białego cukru, 2 duże jajka, 1 szklanka cukru z puszki puree z dyni i 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego. Rozgrzej piekarnik do 350 ° F i nasmaruj formę do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.

W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i goździki. W osobnej misce wymieszaj olej, brązowy cukier, biały cukier, jajka, puree z dyni i ekstrakt waniliowy.

Do suchych składników dodać mokre i wymieszać tylko do połączenia. Wlać ciasto do przygotowanej formy i piec przez 50-55 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie sucha. Ostudź przed podaniem. Jesień to idealny czas na delektowanie się pysznymi i pocieszającymi deserami. Jabłka, gruszki i dynia to jedne z najpopularniejszych składników jesiennych deserów, które oferują szereg korzyści zdrowotnych. Mamy nadzieję, że ten artykuł podsunął Ci kilka pysznych pomysłów na jesienne desery z jabłkami, gruszkami i dynią. Niezależnie od tego, czy robisz szarlotkę, placek z gruszkami, czy ciasto dyniowe, te desery z pewnością zaspokoją Twój apetyt na słodycze.